صفحه اصلی / مقاله

سلامت

  • 1402-07-04

اهمال کاری و تعارض منافع در نظام پرستاری

اهمال کاری و تعارض منافع در نظام پرستاری
  • تاریخ انتشار:
    1402-07-04

رضا پیوندی فعال صنفی و کاندیدای ششمین دوره هیات مدیره نظام پرستاری تبریز : فضای پرستاری و حرفه‌های مرتبط مانند فوریت‌های پزشکی، اتاق عمل و بیهوشی فضایی مملوء از تجربه همزمان سختی و شیرینی است. جامعه پرستاری با تمامی کمبودها و بی مهری هایی که در حق آنها صورت گرفته است؛ آزمون خود را در اوج کرونا با موفقیت به سرانجام رساند و نشان داد در مواقع بحران پای مردم و کشور خود ایستاده‌ است. کارشناس اتاق عمل بیمارستان امام رضا (ع) تبریز با انتقاد از وضعیت موجود ادامه داد: علیرغم تاکیدات چندباره رئیس جمهور و مقام معظم رهبری مبنی بر توجه ویژه به پرستاران و استفاده از نیروهای زحمتکش در دوران کرونا، بسیاری از نیروهای دوران مذکور به ویژه نیروهای طرحی یا از چرخه بهداشت و درمان کشور خارج شدند یا به دلیل شرکتی بودن نوع استخدام آنها امنیت شغلی ندارند. تسویه حساب با این نیروهای مجرب در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از پرستاران دانشگاه‌های علوم پزشکی به دلیل کمبود شدید نیرو، مجبور به پذیرش اضافه‌کاری با حق الزحمه بسیار پایین (میانگین در حد ۲۰ هزار تومان برای هرساعت) هستند.

وی بیان داشت، حقوق و دریافتی بسیاری از پرستاران متأسفانه به حدی پایین است که تعداد قابل توجهی از آنان بعد از اتمام شیفت به رانندگی در اسنپ روی آورده‌اند یا بیشتر نیروهای جوان به فکر مهاجرت به کشورهای اروپایی یا حاشیه‌ی خلیج فارس افتاده‌اند!

پیوندی اضافه کرد: قسمت قابل توجهی از همین حقوق کم اکثر پرستاران هم در بسیاری از موارد با تاخیر چندین ماهه پرداخت می‌شود! وزارت بهداشت از عملیاتی شدن تعرفه‌گذاری پرستاری سخن می‌گوید اما در کف صحنه اکثر بیمارستان‌ها از اول اجرای قانون صرفاً شاهد یک یا دوبار پرداخت آن‌هم به مبلغ بسیار کم و علی‌الحساب بوده‌ایم. در خود تعرفه‌های تعریف شده هم اعتراضات زیادی وجود دارد که فاصله‌ی قابل توجهی با اقدامات صورت گرفته در بالین توسط پرستار دارد.

کاندیدای ششمین دوره هیات مدیره نظام پرستاری تبریز گفت: در دوره‌های قبلی نظام پرستاری هرچند در دفاع از حقوق پرستاران برخی اقدامات مثبت صورت گرفته اما متاسفانه به دلیل برخی اهمال کاری ها یا حضور برخی افراد ضعیف یا دارای تعارض منافع در بدنه این سازمان، بسیاری از مطالبات برحق پرستاری از جمله اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و … بر زمین مانده است.

وی گفت: از همه همکارانم دعوت می کنم تا نسبت به شرکت در انتخابات پیش روی نظام پرستاری دغدغه داشته باشند زیرا این انتخابات فرصتی را برای همه ما فراهم می‌کند تا با انتخاب افراد متخصص، متعهد، توانمند و مطالبه گر، بتوانیم از این تریبون مطالبات برحق خود را با جدیت بیشتر از قبل به گوش مسئولان دولت یا نهادهای سیاست‌گذار مانند مجلس برسانیم و در بهبود اوضاع جامعه پرستاری و به تبع آن در بهبود وضعیت سیستم بهداشت و درمان کشور موثر باشیم.

 

  • برچسب ها
  • سلامت پرستار انتخابات صنف