رضا انجمشعاع؛ معاون توسعه مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز در جشنواره شهید رجایی اظهار کرد: امروز توانستیم دستاورهای سازمان را به طور خلاصه مطرح و از 70 نفر از همکاران و مدیران در ستاد مرکزی و استانهای مختلف تقدیر کنیم.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1401 فراز و نشیبهای فراوانی داشت اما با تدبیر و درایت دکتر سلاجقه؛ معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست توانستیم دستاوردهای بزرگی داشته باشیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با گلهمندی از سازمان اداری و استخدامی گفت: در ارزیابیهای سال 1401، سازمان حفاظت محیط زیست در برخی شاخصهایی که برایش در نظر گرفته شده بود، نقشی نداشت اما این شاخصها برای ما در نظر گرفته شده بود و باعث شد امتیاز ما پایین بیاید.
انجمشعاع افزود: به عنوان مثال، در بخش شاخصهای عمومی، شاخص مشارکت و مردمیسازی به عنوان یک شاخص برای ما در نظر گرفته بود؛ در حالی که این موضوع برای ما عدم مصداق داشت. ما پیگیری کردیم که این شاخص از ارزیابی ما حذف شود اما اتفاقی نیفتاد. شفافسازی شرکتهای دولتی نیز جزو شاخصهای ارزیابی بود درحالی که این موضوع ارتباطی با سازمان حفاظت محیط زیست ندارد.
وی افزود: در بخش شاخصهای اختصاصی، کاهش سطح مناطق تحت تاثیر گرد و غبار بر اساس سند تحول دولت مردمی به عنوان تکلیف ما در نظر گرفته شد؛ در حالی که تعداد زیادی از دستگاهها در این خصوص دخیل هستند که مهمترین دستگاه در بخش اجرا وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها نقش نظارتی داریم.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در بحث پیشگیری و ممانعت از آلودگیهای آب و خاک نیز ما ناظر هستیم و تعداد زیادی از دستگاهها در این موضوع دست دارند اما ارزیابی آن تنها برای ما حساب شد.
انجمشعاع گفت: در بحث آلودگی هوا، تعداد روزهای ناسالم و انتشار آلایندهها 20 دستگاه نقش دارند و اینجا هم نقش ما نظارتی است.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم این شاخصها در سال 1402 اصلاح شود و ارزیابی ما منطبق با وظایفمان باشد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به کمبود نیرو انسانی این سازمان گفت: از نظر نیروهای محیطبان و نیروهای کارشناس به شدت با کمبود نیرو مواجهیم که امیدواریم سازمان امور استخدامی در زمینه استخدام نیروهای واجد شرایط با ما همکاری کند. از 1371 ردیف پستی در سازمان حفاظت محیط زیست، 51 درصد آن خالی و بلامتصدی است؛ این درحالی است که 62 درصد از سرمایه انسانی سازمان دارای تحصیلات دانشگاهی عالیه و تکمیلی هستند.