به نقل از روزیاتو، ما کارهای روزمرهی خود را بر حسب عادت و بدون فکر انجام میدهیم، در حالی که معلوم شده بسیاری از آنها را از اول اشتباه انجام دادهایم.
گرچه باور رایج دربارهی اینکه آب باعث رقیق شدن اسید معده میشود صحت ندارد، اما باز هم سر کشیدن سریع آب ایدهی خوبی نیست، به خصوص بعد از یک غذای سنگین. درست است که آب با کاهش احساس گرسنگی میتواند به کاهش وزن کمک کند، اما سر کشیدن سریع آب بعد از یک غذای سنگین میتواند باعث نفخ شدید شود. اما نوشیدن آرام و تدریجی آب میتواند جلوی نفخی که بر اثر بلعیدن هوا هنگام سر کشیدن سریع آب ایجاد میشود را بگیرد.
نوشیدن آب شاید عادیترین کار دنیا باشد و شکی هم نیست که یک لیوان آب خنک بخصوص در روزهای گرم میتواند بسیار طراوت بخش باشد، پس حتماً اشکالی در آن نیست. اما تحقیقات نشان داده نوشیدن آب سرد باعث تشدید علائم مشکلات گوارشی مانند آشالازی (اختلالی در مری که آن را از انتقال مواد غذایی به معده ناتوان میسازد) میشود. گرچه آب سرد خود باعث بیماری نمیشود، اما میتواند عروق خونی را منقبض کند.
گوجه فرنگی را باید در یخچال بیرون نگه داشت یا بیرون آن؟ بستگی به آن دارد که گوجه فرنگی تا چه حد رسیده باشد. اما ایده آل این است که هر دو را انجام انجام دهید. دمای ایده آل برای نگهداری از گوجه فرنگی حدود ۱۳ درجه سانتیگراد است. گرچه یخچال مانع کپک زدن گوجه فرنگیهای رسیده میشود، چون دمای اغلب یخچالها روی حدود ۲ درجه سانتیگراد تنظیم شده، اما گوجه فرنگیهای رسیده در یخچال طعم خود را از دست میدهند. با این حال، اگر گوجه فرنگیهای رسیدهای که در یخچال نگه داشته اید را چند روزی بیرون یخچال نگه دارید، طعم خود را دوباره به دست خواهند آورد.
شستن صورت زیر دوش در هنگام حمام شاید کاری راحت و دم دستی به نظر برسد، اما اگر آب داغ باشد، این کار آسیب زا خواهد بود. چرا که میتواند پوست را به تولید چربی بیشتر وادار کند تا چربی از دست رفتهی خود را جبران کند و در نهایت باعث خشکی پوست شود. بهترین راه برای شستشوی صورت با آب ولرم است یا حتی با آب سرد بعد از حمام، چرا که باعث از میان رفتن پف صورت میشود.
کاری به سادگی زدن سیفون توالت فرنگی با در باز میتواند تأثیر زیادی بر سلامت شما داشته باشد. هر بار که سیفون توالت فرنگی را میزنید، مثل این است که توالت فرنگی شروع به عطسه کردن کند. از آنجایی که قطرات آب میتوانند تا ارتفاع ۲۵ سانتیمتری در بالای توالت فرنگی پرتاب شوند، بقیهی سطوح محیط دستشویی هم در معرض خطر آلوده شدن به ذرات مدفوع قرار دارند، از جمله دستمال توالت، حوله یا مسواک ها.
اگر تصور میکنید که از همه سبزیجات تازه باید به یک شکل نگهداری شود، باید بدانید که این امر اندکی پیچیدهتر است. سبزیجات بادوام مانند آویشن و رزماری با این روش بهتر میمانند: آنها را طوری درون یک شیشه قرار دهید که ریشه شان در آب باشد. میتوانید شیشه را در یخچال نگه دارید. با این حال، سبزیجات کم دوام مانند نعناع، جعفری و کرفس (ساقه و برگ ها) را بهتر درون پاکتهای کاغذی در یخچال یا پیچیده درون کاغذ و درون یک کیسهی پلاستیک در یخچال بگه دارید.
یکی از سؤالهایی که همیشه مطرح میشود این است که بهتر است صبحها دوش بگیریم یا شب ها. گرفتن دوشت صبگاهی به طور حتم خواب را از سر میپراند و باعث سرحال شدن میشود. اما برای دستیابی به نتایج مثبت بهتر است که با آب نسبتاً سردتر یا دست کم ولرم دوش بگیرید. با این حال، اگر ترجیح میدهید شبها دوش بگیرید، این کار نه تنها کمک میکند قبل از رفتن به رختخواب آرامش پیدا کنید، اما میتواند کمک کند محیط تمیزتری در خانه داشته باشید. در این حالت میتوانید از آب ولرم استفاده کنید، اما از آب خیلی داغ پرهیز کنید تا پوست تان خشک نشود.
بسته به نوع پلاستیکی که از آن استفاده میکنید، گرم کردن با مایکروفر میتواند باعث نشت مواد شیمیایی به درون ماده غذاییای باشد که در حال گرم کردن آن هستید. گرچه بعضی پلاستیکها را برای گرم کردن بی خطر میدانند، اما اگر از نوع پلاستیک ظرف مطمئن نبودید، بهتر است احتیاط کنید. حتی در مورد پلاستیکهای تأیید شده هم تضمینی نیست که بعد از گرم کردن، ماده شیمیاییای وارد غذا نکنند.
مواد غذاییای که بسته بندی آنها به شکل قوطی کنسرو است، به ندرت شسته میشوند. اما قوطی این مواد غذایی هم باید پیش از باز کردن شسته شود تا آلودگیهای روی سطح قوطی به درون آن نفوذ نکند، به خصوص اگر قوطی نوشابه باشد، چرا که دهان با سطح آن تماس مستقیم پیدا میکند.
ظروف نچسب اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرند، میتوانند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کنند. داغ کردن ظروف تفلوت با دمای بیشتر از ۲۶۰ درجه سانتیگراد (مثلاً زمانی که ظرف را از قبل داغ میکنید یا هنگام پخت غذایی که به حرارت بالایی نیاز دارد) میتواند منجر به آزاد شدن مواد و گازهایی شود که برای سلامتی مضرند. البته این بدان معنا نیست که نباید از این ظروف استفاده کنید، بلکه معنایش این است که نمیتوانید از آنها برای هر کاری استفاده کنید. مثلاً هنگام پخت گوشت از ظروف چدنی استفاده کنید. برای دماهای متوسط و به بالا هم میتوانید از ظروف گرانیتی استفاده کنید، اما مراقب باشید که لایهی گرانیت آن آسیب نبیند.